Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Berga, Helsingborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Detonation i trapphus

Berga, Helsingborg, Skåne län

Polis och ambulans larmas till ett flerfamiljshus i Västra Berga med anledning av att något detonerat i trapphuset.

Polispatruller är på plats och har konstaterat att det skett någon form av detonation intill en lägenhetsdörr. En person har blivit skadad i samband med händelsen, polispatrull är på plats och talar med den drabbade.

Platsen är avspärrad och det nationella bombskyddet är tillkallade för närmre undersökning av platsen. 

14:37 Målsäganden förs till sjukhus med ambulans. Det aktuella trapphuset utryms och är fortsatt avspärrat i väntan på undersökning. 

Dörrknackning pågår för att fånga upp eventuella vittnen. 

15.51: Nationella bombskyddet har lämnat platsen och de yttre avspärrningarna är hävda. Arbetet på platsen fortgår. 

17.07: Ärendet rubriceras som försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. 

Visa alternativ text

Alternativ titel:
Detonation i trapphus - person skadad - försök till mord

Alternativ text:

Polis och ambulans larmades till ett flerfamiljshus i Västra Berga efter att det skett en detonation i trapphuset intill en lägenhetsdörr. En person skadades i händelsen och fördes till sjukhus med ambulans. Platsen avspärrades och det nationella bombskyddet kallades in för att undersöka närmare. Det aktuella trapphuset evakuerades och var avspärrat för undersökning. Dörrknackning genomfördes för att hitta eventuella vittnen. Nationella bombskyddet lämnade platsen och de yttre avspärrningarna hävdes. Arbetet på platsen fortsatte under eftermiddagen. Ärendet rubricerades som försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra