Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södra Sofielund, Kopparbergsgatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Explosion utanför träningslokal, Södra Sofielund.

Södra Sofielund, Kopparbergsgatan, Malmö, Skåne län

Flera uppringare berättar om en hög smäll som ska ha hörts på Södra Sofielund. Polis skickas till området för att försöka lokalisera en eventuell brottsplats. Strax efter klockan 21.00 rapporterar en polispatrull att någonting exploderat vid en träningslokal på Kopparbergsgatan. Platsen spärras av i väntan på bland annat teknisk undersökning. Det finns inledningsvis inte några uppgifter om att någon kommit till skada. Vad som orsakat explosionen är inledningsvis okänt. Personal från nationella bombskyddet skickas också till platsen för undersökning.

Uppdatering klockan 23.45: Tekniker från nationella bombskyddet är klara på platsen och kriminaltekniker har tagit vid. Vad som exploderat är fortfarande oklart men explosionen har skadat bland annat fönster på lokalen. Skadorna beskrivs dock som begränsade. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats och utredningen fortsätter med bland annat vittnesförhör och inre spaning. Det finns i skrivande stund ingen känd hotbild mot ägaren av den drabbade lokalen.

Vittnesuppgifter och tips mottages tacksamt via telefonnummer 114 14.

Mest läst av andra