Karta som med röd fyrkant ramar in Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farligt föremål, Amilonsvägen.

Malmö, Skåne län

Uppringare larmar polis om ett misstänkt farligt föremål utanför en entré. Flera polispatruller skickas till adressen. Ett större område spärras av och personer på närliggande företag uppmanas att hålla sig inne. Nationella bombskyddet, NBS, är på plats. Ambulans och räddningstjänst är också på plats.

Uppdatering 11:51: Arbetet på platsen pågår fortsatt och det finns ännu ingen prognos för när avspärrningarna kan hävas. Personer som berörs av avspärrningarna uppmanas att fortsätta hålla sig inomhus. NBS kommer att hantera föremålet på plats.

Uppdatering 13:22: NBS är nu klara på platsen och kriminaltekniker kommer att ta över. De yttre avspärrningarna kommer att hävas inom kort. Flera polispatruller finns kvar på platsen och arbetar bland annat med att hålla förhör.

Uppdatering: 14:29: Klockan 14:13 hävdes avspärrningarna på platsen. Det är nu konstaterat att det har rört sig om ett flertal farliga föremål i form av explosiva ämnen. Föremålen har oskadliggjorts av NBS på platsen och därefter tagits omhand av polisens tekniker. En anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse samt allmänfarlig ödeläggelse upprättas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra