Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ystadsvägen, Oxie, Inre Ringvägen, Bulltofta, Valdemarsro, Toftanäs, Gyllins Trädgård, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon

Malmö. Kontroll av personbil som leder till förföljande.

Ystadsvägen, Oxie, Inre Ringvägen, Bulltofta, Valdemarsro, Toftanäs, Gyllins Trädgård, Malmö, Skåne län

En MC-polis uppmärksammar en personbil, som i hög hastighet framförs med ett reservhjul, på Ystadsvägen i Malmö. När aktuell personbil ska stoppas för kontroll, ökar föraren farten och försöker undkomma kontrollen. Ett så kallat förföljande inleds samtidigt som den motorcykelburna polisen tillkallar förstärkning.

Färden går i hög hastighet ut på E65 i riktning mot Ystad och fortsätter in i Oxie, innan färden går ut på E65 i riktning mot Malmö. Det fortsätter på Inre Ringvägen norrut och vidare in i områdena Bulltofta, Valdemarsro och Toftanäs på vägar och gator.

Personbilen framförs hela tiden långt över gällande hastighet och stundtals mot färdriktningen, flera bilister tvingas väja för att undvika kollision.

Vid ett tillfälle sammanstöter en polisbil med personbilen för att hindra fortsatt färd, en så kallad prejning. Personbilen kör i diket men tar sig upp och färden fortsätter.

I bostadsområdet Gyllins Trädgård går färden in på en mindre grusväg, där personbilen kolliderar med en jordhög. En polisbil sammanstöter med personbilen för att hindra fortsatt färd. Föraren av personbilen, en man i 40-årsåldern, kan stoppas och gripas.

Ingen personskada uppstod i samband med händelsen. Materiella skador uppstod på två polisbilar och på aktuell personbil, alla tre bilarna bärgades från platsen.

Föraren av personbilen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika (drograttfylleri), narkotikabrott eget bruk och narkotikabrott innehav.