Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Rosengård, Persborg, Västra Kattarpsvägen, Cronmans Väg, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Rosengård/Persborg. Taxichaufför anträffas med misstänkt skottskada.

Rosengård, Persborg, Västra Kattarpsvägen, Cronmans Väg, Malmö, Skåne län

En polispatrull blir stoppad av en taxichaufför på Västra Kattarpsvägen, taxichauffören har blivit beskjuten in i bilen på en annan adress och har förmodad skottskada.

Polispatrullen tillkallar förstärkning och lastar samtidigt taxichauffören i polisbilen för färd till sjukhuset. Taxichaufförens skadestatus är just nu okänd.

Polisen har spärrat av ett område på Västra Kattarpsvägen samt på och i anslutning till Cronmans väg, där brottsplatsen misstänks vara. Kriminaltekniker är rekvirerade.

Uppdatering kl. 22.50: Polisen eftersöker åtminstone en beväpnad gärningsperson. Två platser är fortsatt avspärrade, Västra Kattarpsvägen och Cronmans väg, och kriminaltekniker inväntas. Specialsökhund vapen deltar i arbetet med att eftersöka spår.

Polisen genomför vittnesförhör i den mån det finns vittnen och undersöker om det eventuellt finns kameraövervakning som kan vara till hjälp i utredningen.

Taxibilen är tagen i beslag. Det finns just nu ingen gripen eller misstänkt för brottet.

Taxichaufförens skadestatus är fortsatt okänd. Ärendet rubriceras som försök till mord.

Uppdatering söndag morgon: Ingen misstänkt gärningsperson har gripits.

Händelsen i media

Mest läst av andra