Karta som med röd fyrkant ramar in Hässleholm, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot Vid 21.30 inkom samtal från ett pizzabud som blivit hotad av en man med ett vapen.

Hässleholm, Skåne län

Polis har lokaliserat mannen till hans bostad och har varit på plats sedan 22-tiden med insatsstyrkan, förhandlare och patruller.

Skott har avlossats på platsen av både mannen och av polis. Mannen ska ha skjutit inne i sin bostad, men ej riktat mot någon person. Polis har tvingats till verkanseld efter att mannen kommit ut ur bostaden och riktat vapen mot polis. Finns ingen uppgift om att mannen har träffats eller skadats. Inte heller någon polis har kommit till skada.

Nu kl 03.45 pågår fortfarande förhandlingar med mannen över telefon. Polisen kommer i nuläget inte kommentera händelsen vidare, press hänvisas till presstalesperson under morgonen/förmiddagen.

Uppdatering kl 08.30: Mannen har gripits av polis. Platsen är fortsatt avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Uppdatering kl 08.55: Mannen är förd till sjukhus för kontroll. Ärendet rubriceras som grovt olaga hot, grovt vapenbrott samt försök till mord.

Mest läst av andra