Karta som med röd fyrkant ramar in Axel Danielssons Väg, Carina, Rättscentrum, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Malmö. Polisman avliden i trafikolycka.

Axel Danielssons Väg, Carina, Rättscentrum, Malmö, Skåne län

En polisman i yttre tjänst i polisområde i Malmö, avled under tisdagskvällen i tjänsten då en olycka inträffade på Axel Danielssons väg i Malmö. Ytterligare en polis skadades lindrigt i olyckan. Patrullen var på väg på en utryckning då polisbilen voltade av vägen.

- Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän. Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor, säger regionpolischef Carina Persson.
 

Under gårdagskvällen samlades kollegor och chefer på Rosengårds polisstation för att tillsammans hantera sorgen och förlusten.

- I en situation som denna är det viktigt att finnas till för varandra, ta hand om varandra och trösta varandra så gott det går. Det har vi gjort under natten och det kommer vi att behöva göra under en lång tid framöver, säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus.
 

Olyckan kommer att utredas av enheten för särskilda utredningar.

Pressträff planeras på Rättscentrum under onsdagen, kl 10.15.

Inga ytterligare kommentarer kan ges i nuläget.

Mest läst av andra