Polisinsats/kommendering Händelsenotis med anledning av fotbollsmatch.

Köpenhamn, Lilla Torg, Möllevången, Malmö, Skåne län

Med anledning av kvällens fotbollsmatch i Europa League mellan Malmö FF och FC Köpenhamn kommer polisen ha mycket polisresurser i Malmö. Supportrar från Köpenhamn kommer att samlas på Lilla Torg för att sedan marschera till matcharenan under polisens bevakning. Malmös supportrar kommer att samlas på olika platser men framförallt på Möllevången. 

15:00. En samling bestående av cirka 250 Köpenhamnssupportrar anländer till Malmö central för en kort marsch till Lilla Torg. Läget beskrivs av polis på plats som lugnt.

16:57. Fler Köpenhamnssupportrar anländer med tåg till Malmö Central för promenad till Lilla Torg. En av dem tänder en bengalisk eld på Stortorget och omhändertas därefter misstänkt för ringa narkotikabrott. Totalt bedöms cirka 500 danska supportrar befinna sig på Lilla Torg.

18:18. De uppskattningsvis 750 Köpenhamssupportrar som samlats på Lilla Torg påbörjar sin marsch västerut genom Gamla Väster för att sedan vika av söderut på Slottsgatan.

18:40. Supportertåget har nått korsningen av Regementsgatan och Fersens väg. En del bengaliska eldar har tänts och knallskott kastats. Inga personer uppges ha kommit till skada.

19:00. Tåget har nått fram till Kronborgsvägen.

19:10. Tåget är framme på Lorensborgsgatan.

19:14. En del av Malmösupportrarna påbörjar en gemensam marsch mot matcharenan.

19:25. Köpenhamnssupportrarna är framme vid matcharenan och insläppet påbörjas.

19:33. Malmösupportrarnas gemensamma marsch är framme.

19:45. Två personer stoppas för kontroll vid insläppet till bortaläktaren. I deras väskor anträffas pyroteknik. Personerna identifieras, anmälningar om brott mot ordningslagen upprättas och personerna avvisas från platsen enligt polislagens trettonde paragraf.

20:57. Strax innan avspark är siffran på omhändertagna uppe i 15. Dessa involverar både berusade personer, personer med pyroteknik och ordningsstörning.

23:00. Matchen är slut och polisen följer de olika supportergrupperna från platsen.

Denna händelsenotis kommer att uppdateras under kvällen.

Mest läst av andra