Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Polisinsats/kommendering Stundtals stökigt vid högriskmatch. Sammanfattning av fotbollskommendering.

Köpenhamn, Lilla Torg, Malmö Kommun, Skånetrafiken, Malmö, Skåne län

Torsdagens fotbollsmatch i Europa League mellan Malmö FF och FC Köpenhamn lockade storpublik till Malmö Stadion. Bortasupportrarna från Köpenhamn var tilldelade 1350 av stadions 21000 biljetter och samlades före matchen på Lilla Torg.

Vid 18.00-tiden påbörjade Köpenhamnssupportrarna sin marsch mot Stadion och följdes tätt av polis till fots, från polisbilar samt helikopter. Marschen var stundtals stökig där både bengaler och knallskott antändes. När marschen nådde en MFF-krog i närheten av Stadion kastades flera tända bengaler mot krogen, dock utan att några personer kom till skada. I samband med visitation vid insläppet till bortasektionen anträffades en hel del pyroteknik vilket resulterade i direktförverkanden, anmälningar om brott mot ordningslagen och avvisningar. Innan matchen började klockan 21.00 hade 15 personer omhändertagits varav 3 på grund av deras berusning och resten på grund av ordningsstörning.

-Det blev vid vissa tillfällen stökigt vid bortasupportrarnas marsch till Stadion och det tändes en hel del bengaler inne på arenan men allvarligare ordningsstörningar undveks och det är jag nöjd med, säger kommenderingschef Petra Stenkula.

Polisen har under planeringsarbetet inför fotbollsmatchen haft ett tätt samarbete med samverkande aktörer och på torsdagen fanns representanter från både dansk polis och Malmö kommun representerade i polisens stab.

-Samarbetet med bland annat dansk polis, Malmö kommun, Trafikverket och Skånetrafiken har fungerat jättebra och har hjälpt oss att nå våra mål i den här kommenderingen, säger kommenderingschef Petra Stenkula.

Matchen slutade 1-1.

Mest läst av andra