Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lilla Torg, Centralplan, Möllevångstorget, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Allsvensk fotbollsmatch mellan Malmö FF och Djurgårdens IF.

Lilla Torg, Centralplan, Möllevångstorget, Malmö, Skåne län

Med anledning av dagens fotbollsmatch mellan Malmö FF och Djurgårdens IF klockan 14.00 har Polisen hög närvaro vid Eleda Stadion, i de centrala delarna och andra delar av Malmö. 

Polisen arbetar för att förebygga och agera mot ordningsstörningar och brottsliga handlingar före, under och efter fotbollsmatchen. Målsättningen är att underlätta för besökare och andra berörda. Människor ska uppleva ett trevligt, tryggt och säkert idrottsevenemang med god ordning i samband med fotbollsmatchen och utan allvarligare ordningsstörningar i staden.

Polisens förberedelser inför matchen har präglats av dialog och samverkan med arrangören (Svenska fotbollförbundet), Malmö Stad, de båda fotbollsklubbarna och olika supportergrupperingar. Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otrygghet, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang. Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla.

Eleda Stadion förväntas bli fullsatt och många DIF-supportrar väntas komma på besök i Malmö. Det kommer att vara mycket folk i rörelse - bland annat runt Lilla Torg och Gamla Väster, Centralplan, Möllevångstorget och området runt Stadion. DIF-supportrarna har en samlingsplats vid Lilla Torg.

I samband med att supportrar ska ta sig från olika samlingsplatser till Eleda Stadion, kan trafikstörningar uppstå. Polisen kommer att vara på plats för att förebygga ordningsstörningar och underlätta för supportrar och vägtrafikanter.

Matchen börjar kl. 14.00. Alla, som ska se matchen på Eleda Stadion, uppmanas vara ute i god tid. Polisen ser fram emot en trevlig och spännande tillställning, med god supporterkultur och i bästa idrottslig anda.

Frågor om händelser kopplade till fotbollsmatchen eller frågor om polisens arbete besvaras av poliskommissarie Fredrik Bratt på 010-56 17790 eller av Mediecenter, RLC Syd på 010-56 91231.

Uppdatering 17:50 Polisens kommendering är under avveckling och insatsen betraktas sammanfattningsvis som lugn. 

Det som är känt just nu är att: 

- 9 personer har omhändertagits av polis med stöd av Polislagens 13§.

- 1 person har gripits misstänkt för misshandel på Rådmansgatan.

- 2 personer omhändertogs för fylleri i anslutning till Eleda Stadion.

- 140 konstaterade bengalbränninger inklusive rök- och blixtpyroteknik inne på båda supporterläktarna. 

- 1 anmälan om misshandel som inträffade på Pildammsvägen innan matchen. 

- Många ansiktsmaskeringar på båda lagens supporterläktare. 

Polisen kommer att försöka identifiera och lagföra de personer som har begått brott. Polisen kommer ansöka om tillträdesförbud där det är möjligt.

Händelsekarta

Laddar karta...