Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Polisinsats/kommendering Malmö FF tar emot Hammarby IF med avspark klockan 19.00

Hammarby, Stadium, Fors, Malmö, Skåne län

Ikväll hälsas alla välkomna till matchen mellan Malmö FF och Hammarby IF klockan 19.00 på Stadion i Malmö. Polisen hoppas på fotbollsfest och vill med vårt arbete stärka den positiva supporterkulturen och underlätta för alla som vill uppleva evenemanget.

Säkerheten inne på stadium är av största vikt. Många som besöker fotbollsmatcher av idag känner rädsla för pyrotekniken och mår dåligt av röken. För allas trevnad verkar vi för att matchen kan genomföras utan störningar och matchavbrott. Det är inte acceptabelt att störa säkerheten och utsätta andra för rädsla genom att använda sig av pyroteknik. Vi är aktiva i att ansöka om tillträdesförbud för de individer som inte respekterar sina medmänniskor.

 Matchen kommer att innebära en viss trafikpåverkan i anslutning till arenan och på större gator mellan arenan och centrum. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss till matchen.

Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang. Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla.

UPPDATERING

Nu när matchen startar kan vi konstatera att allt gått lugnt till under eftermiddagen samt på de båda lagens marscher till Stadion. En så kallad banger anträffades vid insläppet på en Hammarby supporter. Pojken, som är under 18 år, greps och misstänks för brott mot ordningslagen. Han kommer även att anmälas enligt lagen om tillträdesförbud på idrottsarrangemang. Pojken har förhörts och fått lämna Stadion. Inga andra frihetsberövande har ännu inrapporterats.

Precis innan matchstart tändes det ett 50-tal bengaler bland Malmös supportrar.

RÄTTELSE/ UPPDATERING

Det 50-talet bengaler som tidigare kommunicerades, visade sig vara rökfacklor.

I samband med 1-1 målet tändes en bengal på Malmös ståplatsläktare och vid 2-1 målet hoppade en person in på plan. Polisen försöker nu identifiera dessa personer för eventuell lagföring. Totalt är en person avvisad från Stadion i samband med insläpp och två personer är omhändertagna. I stort gick kommenderingen som planerat där man tagit höjd för ordningsstörningar och vårt arbete för att fotbollsmatcher ska vara ett välkomnande och en positiv upplevelse fortsätter oförtrutet.

Frågor om polisens arbete relaterat till fotbollsmatchen besvaras av Patric Fors på 0709-802769.

Mest läst av andra