Karta som med röd fyrkant ramar in Hammarby, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Sammafattning av polisens arbete med den allsvenska fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Hammarby IF.

Hammarby, Malmö, Skåne län

Tidigare idag samlades supportrar från båda lagen på olika platser i Malmö. Flera av båda lagens supportrar gick sedan upp till Stadion från sina olika samlingsplatser, samtidigt som många supportrar tog sig dit med fordon.

Samlingarna och transporterna var lugna och det finns i nuläget inga kända brott eller ordningsstörningar i samband med dessa. 

Under matchen brann det två bengaler på Hammarby IF:s ståplats och en bengal på Malmö FF:s ståplats. En av bengalbrännarna på Hammarby IF:S sida blev identifierad och förhörd efter matchen. Det är en man över 18 år och han är misstänkt för brott mot ordningslagen. Mannen riskerar böter och tillträdesförbud.

Efter matchen lämnade båda lagens supportrar stadionområdet och många tog sig in mot de centrala delarna av Malmö. I nuläget finns inga kända ordningsstörningar.

Polisen är mycket nöjd med det goda samarbetet med arrangören och att samlingarna och matchen har kunnat genomföras utan några ordningsstörningar och med bara ett fåtal bengalbränningar.  

Mest läst av andra