Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Polisinsats/kommendering Information gällande polisinsats vid torsdagens fotbollsmatch i Europa League mellan Malmö FF och FC Köpenhamn.

Köpenhamn, Lilla Torg, Malmö, Skåne län

Med anledning av torsdagskvällens match i Europa League mellan Malmö FF och FC Köpenhamn kommer polisen att ha hög närvaro vid Malmö stadion och i de centrala delarna av Malmö. Station beräknas bli fullsatt och en stor supporterskara från Köpenhamn väntas söka sig till Malmö för att se matchen. Delar av staden kommer att bevakas med hjälp av en relativt stor polisresurs med hjälp av polisens helikopter. Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang.

Polisen vill uppmärksamma FCK-supportrarna om vikten i att ha rätt resedokument med sig vid gränspassage. Detta för att undvika eventuella förseningar i samband med passkontroll. Svensk polis har inför torsdagens fotbollsmatch samarbetat med både dansk polis och representanter från de båda fotbollsklubbarna. Dansk supporterpolis kommer på torsdagen att befinna sig i Malmö.

Torsdagens match kommer innebära ett ökat antal resande med Öresundstågen från Köpenhamn till Malmö, framförallt mellan klockan 15.00-19.00, och detta kan innebära störningar i pendlingstrafiken. Den vanliga trafiken i Malmö kan också komma att påverkas i viss utsträckning då de danska supportrarna ska marschera från Lilla Torg till matcharenan timmarna innan avspark som är klockan 21.00.

Frågor gällande polisens arbete inför och under matchen hänvisas till presstalesperson Calle Persson via telefonnummer 010-56 912 31.

Mest läst av andra

Brand Villabrand i Olofsbo.

Falkenberg, Hallands län

Räddningstjänst och polis larmas till en villabrand. Villan är enligt uppgifter från SOS helt övertä...