Karta som med röd fyrkant ramar in Möllevångstorget, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Manifestation på Möllevångstorget.

Möllevångstorget, Malmö, Skåne län

Strax efter klockan 17.00 inleddes en manifestation på Möllevångstorget i Malmö. Manifestationen bedömdes som en allmän sammankomst och var inte tillståndsgiven av polisen varpå en anmälan om brott mot ordningslagen upprättades. Deltagarna försökte att hålla avstånd till varandra och stämningen på platsen var lugn. Under manifestationen kom antalet deltagare att överstiga 50 personer och strax innan 17.30 avslutades manifestationen på arrangörens initiativ.

I samband med att deltagarna började lämna platsen uppstod en ny allmän sammankomst då ett tjugotal personer återsamlades på en ny plats på torget. Då inte heller den sammankomsten var tillståndsgiven upprättades ytterligare en anmälan om brott ordningslagen. 

Polis har funnits på plats under hela manifestationen och följt utvecklingen med beaktande av de bestämmelser som finns för att minska smittspridningen i samhället. Polisen har möjlighet att ingripa mot och upplösa allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare men behövde inte göra det ikväll eftersom att arrangören avslutade manifestationen självmant och deltagarna lämnade platsen.

Mest läst av andra