Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Skottlossning Drottninggatan. Flera personer skottskadade.

Drottninggatan, Malmö, Skåne län

Polis kallas till Drottninggatan med anledning av en skottlossning utomhus. Det finns uppgifter på att flera personer är skottskadade. Polisen är på plats och säkrar en misstänkt brottsplats och förstärker upp säkerheten på sjukhuset i Malmö. Ambulanssjukvård är på plats vid brottsplatsen och det finns uppgifter på att någon person redan har förts in till sjukhuse med privat bil.

Uppdatering:

20.30 Polisen har upprättat en avspärrning på Drottninggatan av ett område som ligger nära Rättscentrum i Malmö.

Polisen önskar få in uppgifter om någon har sett eller hört någonting om händelsen. Det går bra att ta kontakt med någon av poliserna vid avspärningarna eller ringa 114 14. Vid akut information går det bra att ringa 112.

20.50 Det är fyra personer som är skadade. Skadeläget är okänt i nuläget. Kriminaltekniker är beställda till platsen. Ett omfattande förhörsarbete är påbörjat och polisen försöker få fram så mycket uppgifter som möjligt för att kunna komma vidare i utredningen.

21.27 Ytterligare en person har inkommit till sjukhuset och det är totalt fem män som har inkommit till sjukhuset med skador. Polisen arbetar med att få fram identitet på samtliga.

22.10 Klockan 20.32 beslutades det om en särskild händelse med anledning av skottlossningen. Den särskilda händelsen hanteras med en särskild ledning, styrning och resursfördelning.

23.10 En av de skadade, en 18-årig man, har avlidit på sjukhuset. Anhöriga är underrättade. Brottsrubriceringen är mord.

23.55 Ytterligare en man är skadad i skottlossningen. Det är totalt sex män som inkommit till sjukhuset på olika sätt och med olika skador.

Polisen är kvar på brottsplatsen och arbetar med den kriminaltekniska undersökningen samt med dörrknackning.

00.20 Ytterligare en av de skadade, en 29-årig man, har avlidit på sjukhuset. Anhöriga är underrättade. Brottsrubriceringen är mord.

Händelsen i media

Mest läst

Annons