Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Emporia, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Skottlossning, Emporia.

Emporia, Malmö, Skåne län

Det har varit en skottlossning på köpcentret Emporia i Malmö. Polis är på plats med ett stort antal resurser och platsen är avspärrad. 

Händelsenotisen kommer att uppdateras löpande så fort det finns mer information att lämna.

Uppdatering 18:36

En person har gripits som misstänkt för skottlossningen. 2 personer har skadats i samband med händelsen. Polisen är på plats med stor resurs för att kartlägga händelsen genom att förhöra vittnen och gå igenom material från övervakningskameror. Den omedelbara faran för allmänheten bedöms vara över. Polisen uppmanar allmänheten att inte ta sig till köpcentret med hänsyn till polisens arbete på platsen. I nuläget bedöms händelsen vara kopplad till den kriminella miljön. 

Uppdatering 19:37

Det är en fortsatt stor avspärrning på platsen och den omfattar även parkeringen till Emporia. Det går i nuläget inte att komma in på det avspärrade området för att hämta sin bil. 

Krisstöd finns på Hyllie stationstorg 2 för de som är i behov av stöd.

Uppdatering 21:04 
Den gripne personen är en tonårspojke. En man och en kvinna skadades i samband med skottlossningen. Mannen har avlidit av sina skador och anhöriga är underrättade. Kvinnan vårdas på sjukhus. Polisen utreder ärendet som mord. 

Uppdatering 21:45

Avspärrningarna som omfattar parkeringen är nu hävda.

Information om pressträff

Imorgon kommer det att anordnas en pressträff på Rättscentrum i Malmö klockan 10:15. Representanter från polisen och Malmö stad kommer att närvara vid pressträffen. Ingen föranmälan krävs.

Mest läst av andra