Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Sörbäcksgatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Sörbäcksgatan. Man skjuten i ett ben utomhus.

Sörbäcksgatan, Malmö, Skåne län

Polis och ambulans kallas till Sörbäcksgatan med anledning av en skottlossning utomhus. På platsen anträffas en man som är skadad i underkroppen. Skadeläget är okänt. En trolig brottsplats spärras av och polisen har påbörjat med inledande utredningsåtgärder på platsen.

Polis är på plats vid akuten på sjukhuset i Malmö som säkerhetshöjande åtgärd.

16.50 Kriminaltekniker är beställda till platsen.

17.10 Den skadade mannen är 20 år gammal och han är införd till sjukhuset. Skadeläget är okänt men han var vaken och talbar när polis anlände till platsen.

19.00 Den skadade mannen är inte allvarligt skadad. Han är träffad i ett ben. Brottet är i nuläget rubricerat som grov misshandel. Polisen arbetar kvar på Sörbäcksgatan med kriminaltekniker och vi har påbörjat en dörrknackning för att hålla förhör med boende i närheten av brottsplatsen. Ingen är gripen i nuläget.

20.55 Polisen har även tagit upp en anmälan om grovt vapenbrott eftersom någon olovligen har haft ett skarpladdat vapen på allmän plats.