Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Åldringsbrott Tre kvinnor drabbade av bedrägerier.

Strängnäs, Norrköping, Södermanlands län

Under gårdagskvällen tog polisen emot tre anmälningar om åldringsbrott. I samtliga fallen hade äldre kvinnor blivit lurade på pengar – en kvinna i Strängnäs och två kvinnor i Norrköping.

18.01 Polisen tog emot ett samtal gällande åldringsbrott mot två kvinnor i Norrköping.  En kvinna i 80-årsåldern hade fått ett telefonsamtal från en person som utgav sig för att representera swish. Personen påstod att kvinnan blivit av med pengar från ett konto. Under samtalet som pågick i flera timmar lyckades personen lura åt sig cirka 50 000 kronor från kvinnan.
Ytterligare en kvinna, som var på besök, blev av med pengar från samma bedragare vid samma tillfälle. Det är i nuläget oklart exakt hur mycket pengar hon blivit av med men det handlar om flera tusen kronor. Också den kvinnan är i 80-årsåldern.
Polisen har hållit förhör med de båda kvinnorna och utreder händelsen som bedrägeri.

20.06 En kvinna i 80-årsåldern anmälde till polisen att hon lurats på pengar. Kvinnan, boende i Strängnäs, hade blivit uppringd av en person, en man, som utgav sig för att representera hennes bank. Mannen påstod att någon gjort en överföring via swish från kvinnans konto och att han kunde hjälpa henne att få tillbaka pengarna. Under samtalet som pågick i mellan en och två timmar lyckades mannen lura åt sig cirka 100 000 kronor från kvinnan.
Polisen har hållit förhör med kvinnan och händelsen utreds som bedrägeri.

Polisen tar tacksamt emot tips via 114 14 om någon har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med händelserna eller om man har andra uppgifter som kan leda till att brotten klaras upp.

Mest läst av andra