Karta som med röd fyrkant ramar in Strängnäs Kommun, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Man i 95-årsåldern utsatt för bedrägeri.

Strängnäs Kommun, Strängnäs, Södermanlands län

11:36 Polisen fick vetskap om ett bedrägeri i Strängnäs kommun. Den drabbade är en man som är i 95-årsåldern.

Mannen fick ett samtal av en person som sa sig ringa från polisen. Efter samtalet kom en person hem till mannen för att hämta hans bankkort.

Mannen ska ha blivit av med ett fyrsiffrigt belopp. Händelsen utreds som bedrägeri, det finns ingen misstänkt för brottet.

En polispatrull har varit hem till mannen för att prata med honom.

Så skyddar du dig mot telefonbedrägerier

* Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

* Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Mest läst av andra