Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Man anträffad avliden.

Eskilstuna, Södermanlands län

Polisen larmades under söndagseftermiddagen av ambulanspersonal till en bostad i ett flerfamiljshus i södra delarna av Eskilstuna. En avliden man fanns i bostaden och det var oklart hur han hade avlidit. En granne hade larmat.

En polispatrull gjorde en första kontroll av platsen, och efter konsultation med jourhavande förundersökningsledare togs beslut att kalla dit kriminaltekniker.

Eftersom att det råder oklara omständigheter om dödsfallet så har polisen inlett en förundersökning om mord, för att försöka ta reda på varför mannen avlidit och om brott kan ligga bakom.

Teknikerna var där under söndagskvällen och enligt deras bedömning fanns det inte något i nuläget som styrker brott. Men brottsrubriceringen kvarstår tills en rättsmedicinsk undersökning har genomförts. Det är oklart när den kan vara genomförd. Bostaden är avspärrad i väntan på svar från denna.

Mannen var i 65-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra