Karta som med röd fyrkant ramar in Nyfors, Järntorget, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Försök till mord i två fall.

Nyfors, Järntorget, Eskilstuna, Södermanlands län

16.30 inkommer larm från en anmälare om en skadad person i en bostad på Östra Åsgatan, Nyfors. Polis anträffar en skadad person i bostaden samtidigt som ytterligare en person anträffas skadad utomhus på Östra Åsgatan. Båda personerna, som är män, är skadade med tillhygge och båda bedöms som allvarligt skadade. Båda är förda till sjukhus.

Två förundersökningar gällande försök till mord är inledda och där båda ärendena bedöms ha koppling till varann. 

Polis arbetar just nu intensivt med informationsinhämtning och analys av informationen. Båda platserna är avspärrade och en större resurs arbetar på platsen i olika former. 

Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

UPPDATERING 19.37:

En av de skadade männen har avlidit av sina skador på sjukhus. Rubriceringen i det ärendet är ändrat till mord. 

En man har även gripits misstänkt för brottet. Inga uppgifter kring ålder på inblandade personer lämnas i nuläget. 

Just nu pågår ett intensivt utredningsarbete och prioritet är att säkra förundersökningen, och i första hand av förhör med personer som kan lämna information. Av denna anledning lämnas heller inga uppgifter i ärendet i detta skede, utöver det som uppdateras i denna notis. 

UPPDATERING 21.22:

Avspärrningen utomhus har hävts kl. 21.00. Den tekniska undersökningen av platsen är genomförd. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra