Karta som med röd fyrkant ramar in Sundbyvägen, Magistervägen, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Larm om höga smällar.

Sundbyvägen, Magistervägen, Eskilstuna, Södermanlands län

19.31 Polisen fick flera samtal om flera höga smällar nära korsningen Sundbyvägen / Magistervägen. Flera polispatruller åkte till platsen.

19.36 Polis på plats. En skadad man anträffades utomhus. Initialt verkar det inte handla om allvarliga skador. Han var vaken och talbar. Ambulans har också kallats till platsen.

Patrullerna arbetade med att spärra av för att säkra teknisk bevisning, fånga upp vittnen, samt att leta efter en eller flera gärningspersoner.

Rättsläget är i nuläget försök till mord och grovt vapenbrott.

Uppdatering 19.55: Det handlar om skottlossning med ett skarpt vapen.

Uppdatering 20.25: Den skadade mannen var inte i behov av sjukhusvård. Han fördes till polisstationen för förhör. 

Uppdatering 20.40: Mannens skador kommer inte från något skjutvapen. Han har skadats på annat sätt.

Uppdatering 21.40: Polisen har sökt med hund på platsen och avspärrningen är hävd. Tre personer har hämtats in för förhör, som intressanta för utredningen, inklusive målsäganden, men de har nu släppts. Det finns ingen gripen i nuläget.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra