Karta som med röd fyrkant ramar in Tingstugatan, Gnesta, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Larm om rån mot butik i centrala Gnesta.

Tingstugatan, Gnesta, Södermanlands län

17.38 Polisen fick flera samtal via 112 om ett rån mot en guldbutik på Tingstugatan i centrala Gnesta. Polisen åkte till platsen och till andra olika platser i Gnesta med ett flertal polispatruller.

17.55 Polis är framme på brottsplatsen. Enligt uppgift hade en maskerad person med ett yxliknande föremål i handen rånat butiken och sedan setts springa från platsen.

19.46 Polisen har under kvällen arbetat med att utreda händelsen och med att spåra gärningsmannen men det har ännu inte gett något avgörande resultat i form av någon misstänkt person. Polisen har hållit ett antal förhör med personer, drabbade av brottet och med vittnen. Arbetet på och omkring brottsplatsen är nu slutfört, avspärrningarna är hävda.

Polisen har inlett en förundersökning om rån och kommer att arbeta vidare fortsatta förhör och andra utredningsåtgärder.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid rånet. Det är i nuläget oklart vad gärningsmannen fick med sig från butiken.
Polisen är fortsatt intresserad av tips och iakttagelser från Tingstugatan och området intill vid tiden för rånet. Den som har uppgifter att lämna ombeds att ringa 114 14.

 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra