Karta som med röd fyrkant ramar in Källgatan, Malmköping, Flen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Envarsingripande stoppade misstänkt rattfyllerist

Källgatan, Malmköping, Flen, Södermanlands län

17:56 Polisen larmades till en parkeringsplats i anslutning till en butik på Källgatan i Malmköping.

En bilförare uppgavs lukta sprit och hade enligt uppgift också kört in i en annan bil. Personer på platsen gjorde mycket föredömligt det som kallas envarsingripande och tog hand om bilnyckeln i väntan på att en polispatrull skulle komma till platsen. Den misstänkta föraren hjälptes också ut ur bilen till en bänk.

Den bilföraren förhördes och blir misstänkt för rattfylleri samt skadegörelse. Ingen person skadades i samband med körningen.

Allmänheten får göra ett envarsgripande, om brottet som personen begått kan ge fängelsestraff, om personen påträffas på bar gärning eller flyr från brottsplatsen. Allmänheten får också gripa en person som är efterlyst för brott. Den gripne ska så fort som möjligt överlämnas till polis.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra