Karta som med röd fyrkant ramar in Oxelösund, Lagrådsgatan, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Oxelösund, Lagrådsgatan, Eskilstuna, Södermanlands län

Under natten mot fredagen har polisen hanterat 36 ärenden som rör Södermanlands län. Två personer har gripits för försök till stöld av båt, se nedan. En person har omhändertagits för fylleri.

00:52 Polisen larmades till Djursgravsvägen i Oxelösund med anledning av en pågående båtstöld. Två personer hade setts försöka få upp en båt på en båttrailer vid en småbåtshamn. När polisen kom till platsen försökte personerna fly i båten de försökte stjäla. Polisen tillkallade kustbevakningen som snabbt fick fatt på båten med personerna i. En av personerna gjorde ytterligare ett försök att undkomma genom att hoppa i vattnet och försöka simma därifrån. Detta lyckades inte. De greps och fördes till polisstationen misstänka för stöld. De båda gripna är män i 20-årsåldern. Båten fördes tillbaka till hamnen och ägaren kontaktades.

02:01 Polisen fick flera samtal om höga smällar från Lagrådsgatan i Eskilstuna. Polisen hittade tomhylsor på platsen. Polisen har inte hittat någon skadad person eller sett någon skada på egendom. En anmälan om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.


 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra