Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Kjula Skola, Åkers Styckebruk, Fristadsgatan, Eskilstuna, Kyrkogatan, Katrineholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Kjula Skola, Åkers Styckebruk, Fristadsgatan, Eskilstuna, Kyrkogatan, Katrineholm, Södermanlands län

06.01 polisen har sedan midnatt hanterat ett 20-tal ärenden, de flesta har inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits, ingen omhändertagen men en har fått följa med för provtagning.

01.07 väktare ringde till polisen om ett inbrottslarm från Kjula skola. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att någon har försökt att göra inbrott eftersom en glasruta är krossad. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld och även spanat i omgivningarna. Det finns ingen misstänkt.

01.46 samtal till polisen om misstänkta personer som upphehåller sig vid ett bostadshus i Åkers styckebruk. Polisen åkte till platsen men när polisen kom till platsen hade de misstänkta personer försvunnit från platsen. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott utan någon misstänkt person.

03.02 en anmälare ringde till polisen om att det skulle ha skett en misshandel i en bostad på Fristadsgatan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och fick misstankar om att en kvinna i 20-årsåldern kan ha skadat två andra kvinnor lindrigt med något vasst föremål. De två skadade kvinnorna är i 40- respektive 20-årsåldern och de har ytliga sårskador i varsin hand. Den misstänkta kvinnan greps och fördes till polisstationen för förhör, varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen. Förhöret kommer att hållas efter att den misstänkte har nyktrat till under morgonen. I den aktuella bostaden anträffades även en man som misstänks vara drogpåverkad, han är i 20-årsåldern och fick följa med för provtagning.

03.15 inbrottslarm från byggcontainer på Kyrkogatan i Katrineholm. Väktare och polis till platsen. Det visar sig att misstänkta personer har lämnat brottsplatsen. Misstanke uppstår om att  två personer ska ha gjort sig skyldig till försök till stöld och därefter lämnat platsen i bil. De stoppades senare i en bil och identifierades av polisen. De båda är nu misstänkta för försök till stöld. En av dem är i 40-årsåldern och han omhändertogs på grund av berusning och den andre är en man i 35-årsåldern och han omhändertogs eftersom han var efterlyst från Kriminalvården för att avtjäna fängelsestraff.

Inga grova brott eller andra allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra