Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Mariebergsvägen, Nyköping, Valla, Katrineholm, Drottninggatan, Eskilstuna, Götagatan, Flen, Salstagatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Mariebergsvägen, Nyköping, Valla, Katrineholm, Drottninggatan, Eskilstuna, Götagatan, Flen, Salstagatan, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se nedan.

22.47 Det kom larm om en brinnande bil på Mariebergsvägen i Nyköping. Polis kom dit. En bil blev utbränd och två bilar blev skadade. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

23.30 Det kom larm om att en bilist hade krockat med en älg på riksväg 55, mellan Valla och Katrineholm. Personen som körde ska inte ha blivit särskilt skadad. Älgen sprang vidare. Bilen behövde bärgas från platsen.

01.16 Väktare kontaktade polisen om att det hade varit inbrott i en kontorslokal på Drottninggatan i Eskilstuna. Någon ska ha krossat en ruta och tagit en dator. Polis kom dit och dokumenterade omständigheterna och upprättade en anmälan om stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

01.39 Polis larmades till Götagatan i Flen. Flera vittnen såg ett par personer som hade krossat en ruta till en butik och stulit gods. Två personer lämnade sedan på moped. Polisen hittade flera spår längs flyktvägen som ledde till Salstagatan. Mopeden anträffades och sedan även en man som stämde in på aktuellt signalement. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps, misstänkt för stöld genom inbrott, samt ringa narkotikabrott (eget bruk). En väska med stöldgods hittades också. Den andra personen har ännu inte anträffats. Vid 07-tiden hade ännu inget beslut fattats om den gripne mannen skulle anhållas eller ej.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.