Karta som med röd fyrkant ramar in Fröslunda, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning En tonårig kille har förts till sjukhus med ambulans.

Fröslunda, Eskilstuna, Södermanlands län

16:39 Polisen larmades till Fröslunda med anledning av en misstänkt skottlossning. Inringare hade hört minst en hög smäll som kunde uppfattas komma från skjutvapen. Flera polispatruller beordrades till området.

Första polispatrull var snabbt på plats och en skottskadad person påträffades utomhus. Den drabbade är en kille i tonårsåldern. Killen fördes till sjukhus med ambulans, polisens presstjänst har inga uppgifter gällande skadeläget.

Den misstänkta brottsplatsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Polisen arbetar just nu på platsen med ett stort antal resurser med olika specialkompetens.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen.
Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Uppdatering 20:03

Ingen har gripits för brottet. Ett stort antal polisresurser är kvar i området och arbetar med ärendet. Kriminaltekniker är på väg till brottsplatsen för att göra en kriminalteknisk undersökning. 

Polisen är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte.

Befinner du dig på plats i närområdet kan du tipsa polisen fysiskt som är på plats i Fröslunda. Annars kan du ringa polisen på 114 14 eller tipsa via polisens tipsformulär.

Uppdatering 21:10

Ingen har gripits för brottet. Flera polisresurser finns kvar i området. Polisen har vidtagit, vidtar och kommer att vidta fler utredningsåtgärder i ärendet. Kriminaltekniker kommer att genomföra den kriminaltekniska undersökning när de anländer till den avspärrade brottsplatsen.

Frågor om den skadade killens tillstånd hänvisas till sjukvården.

Polisens presstalesperson avslutar nu sin tjänstgöring för kvällen. Utredningen fortsätter under resten av kvällen och under natten. 

Uppdatering 23:20

Ingen har gripits för brottet. Flera polisresurser finns kvar i området. Polisen har vidtagit, vidtar och kommer att vidta fler utredningsåtgärder i ärendet. Kriminaltekniker är sedan ca två timmar på plats och genomför i skrivande stund den kriminaltekniska undersökningen av brottsplatsen.

Frågor om den skadade killens tillstånd hänvisas till sjukvården. /VB Torbjörn Lindqvist

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra