Karta som med röd fyrkant ramar in Årby, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Stor polisinsats i Årby efter larm om skottlossning.

Årby, Eskilstuna, Södermanlands län

20:45 Polis och ambulans larmades till Årby, Eskilstuna, med anledning av att både polisen själva och allmänhet hört höga smällar utomhus. 

Flera polispatruller var därefter snabbt på plats.

20:49 En person har anträffats allvarligt skadad. 

20:58 Polisen söker en eller flera misstänkta gärningspersoner och försöker få en lägesbild över vad som hänt. Polisen är angelägen av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om händelsen.

21:08 En plats utomhus på Årbygatan har spärrats av och betraktas som en brottsplats. Avspärrningen gäller också en pizzeria i anslutning. Polisen söker fortsatt efter gärningspersonen/gärningspersonerna.

21:10 En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

21:25 Den person som anträffats skadad är en man och han har förts med ambulans till sjukhus. 

21:32 Ingen misstänkt person har gripits. Polisen arbetar vidare med att förhöra vittnen och samla in filmer/bilder som kan vara intressanta för utredningen. 

22:19 Polisen genomför dörrknackning i området och är fortsatt angelägna om att få in tips och iakttagelser som kan sättas i samband med mordförsöket. Både personer och fordon är av intresse.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra