Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skiftinge, Årby, Sundbyvägen, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning, misstänkt

Höga smällar i Skiftinge

Skiftinge, Årby, Sundbyvägen, Eskilstuna, Södermanlands län

20:08 Polisen fick uppgifter från fler håll om höga smällar mellan Skiftinge och Årby. Flera patruller åkte till platsen för att utreda vad som hade inträffat. Ingen skadad person påträffades. Inringarna trodde ljuden kom från fortsättningen av Sundbyvägen.

Patrullerna åkte runt och kontrollerade olika adresser utan resultat.

20:42 En patrull rapporterade in en misstänkt brottsplats i anslutning till tunneln under E20.

21:00 Flera personer och fordon kontrollerades. Ingen misstänkt person är gripen. 

Polisen arbetar vidare med undersökningsåtgärder och förhör. Rättsläget är för närvarande grovt vapenbrott. Den misstänkta brottsplatsen var avspärrad mellan 21:00 och 21:40 och då gjordes en brottplatsundersökning.. 

 22:20 En polishund med vapenkompetens finns på plats och söker efter möjliga fynd. En tonårig man är gripen misstänkt för grovt vapenbrott. 

Uppdatering tisdag 21/2 – klockan 07:43
(av presstalesperson Dennis Johansson Strömberg)

Under natten mot tisdag tog åklagare beslut om att den gripne inte längre skulle vara frihetsberövad, gripandet hävdes. Ingen är längre frihetsberövad i ärendet. Polisen arbetar vidare med ärendet.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Händelsekarta

Laddar karta...