Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vingåker, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld

Flera anmälningar om stölder från äldre.

Vingåker, Södermanlands län

16.27 Polisens har tagit emot samtal från äldre personer i Vingåker som fått samtal alternativt besök från en person som säger sig vilja komma in i bostaden för att kolla elementen.

I ett fall har en anmälan om stöld i bostad upprättats då en kvinna i 85-årsåldern släppt in en person i sin bostad för att han skulle kontrollera elementen. Efter besöket saknade kvinnan 700 kronor som fanns i en plånbok. Stölden ska ha skett vid 14.30-tiden.

I ett annat fall blev en man i 85-årsåldern av med sin mobiltelefon efter att ha släppt in en man i sin bostad. Också här har en anmälan om stöld upprättats.

I ett annat fall har polisen upprättat anmälan om förberedelse till stöld då en person ringt till en målsägande och bett att få komma hem till denne för att göra en kontroll av element.

I det fjärde fallet ringde en person och meddelade att det varit en vattenläcka och att en kontroll behövdes i bostaden. Mannen kom till adressen men blev inte insläppt varpå han ska ha stått kvar och ryckt i dörren. Händelsen ska ha inträffat vid 15-tiden.

Polisen uppmanar alla som utsatts för den här typen av brott, eller försök till brott, att anmäla detta till polisen omedelbart.