Karta som med röd fyrkant ramar in Södertälje Kommun, Södertälje, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Polisen misstänker att det är samma personer som lurat fyra äldre brottsoffer i Södertälje kommun.

Södertälje Kommun, Södertälje, Stockholms län

Gemensamt för de fyra brottsoffen är att de är över 80 år och först blivit kontaktade via telefon innan en person kom hem till dem och hämtade uttagskortet. 

Polisen misstänker att det är samma personer som ringt och besökt de fyra åldringarna i Södertälje kommun. I minst en av bostäderna har polisens lokala brottsplatstekniker sökt efter spår för att se om det finns en möjlighet att med hjälp av fingeravtryck och/eller dna-spår få fram vem som kan misstänkas för grovt bedrägeri och föregivande av allmän ställning.

De fyra brotten har skett inom Södertälje kommun sedan klockan 13 idag. Den beskrivning som finns kring gärningspersonen som varit hemma hos några av brottsoffren är att det är en kvinna som hade på sig kläder i mörka färger. 

Prata med nära och kära om bedrägerier

Har du någon äldre i din närhet som du bryr dig om? Eller träffar du äldre i ditt yrke? Det är inte ovanligt att just de faller offer för bedragare. Du kan förebygga att de blir lurade! Ta några minuter och prata med dem om bedrägerier. Till din hjälp finns det material på polisens webbplats.

Mest läst av andra