Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södermalm, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation

Polis, ambulans och räddningstjänst kallas till Södermalm med anledning av att flera inringare hört en hög smäll.

Södermalm, Stockholm, Stockholms län

En detonation har skett vid en portuppgång till ett flerbostadshus. I nuläget finns det inga uppgifter om att någon person kommit till skada, men entrèn och fönsterrutor har krossats.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse och spärrat av platsen.

Uppdatering klockan 01:30

Nationella bombskyddet har arbetat på platsen och polisens tekniker kommer att utföra en teknisk undersökning.

Ingen person är gripen men en person har medtagits till förhör.

Uppdatering klockan 02:40

De boende i den aktuella trappuppgången har evakuerats och det är just nu oklart när de kan återgå till sina lägenheter.

Uppdatering klockan 04:30

Polisen är mycket angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före och efter detonationen. Tips och iakttagelser lämnas till polisen via 114 14 eller polisens hemsida "Tipsa polisen". 

Uppdatering klockan 09:40

Polisens arbete med att ta reda på vad som hänt fortsätter. Platsen är fortsatt avspärrad och de boende har inte kunnat återgå till sina bostäder. Den person som hämtades till förhör är inte längre kvar på polisstationen i och med att förhöret är avslutat. Inledningsvis inleddes förundersökning angående allmänfarlig ödelägges, detta har ändrats till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen kommer ha en ökad närvaro i området under dagen och helgen, detta för att bistå utredningspersonalen med eventuella åtgärder men även för att svara på frågor.

Händelsen i media

Händelsekarta

Laddar karta...