Karta som med röd fyrkant ramar in Upplands-bro, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Något har detonerat vid en port i Upplands Bro.

Upplands-bro, Stockholms län

Klockan 02.17 inkom flera samtal om en detonation i Upplands Bro och flera polisresurser beordrades till området. Efter en kort stund anträffas en plats där något har detonerat. Det rör sig om en port till ett flerfamiljshus. 

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen men det finns materiella skador. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. 

Polisen samlar in information genom vittnesförhör, inventering av filmmaterial med mera. Platsen är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning. Även polisens bombskydd är på väg till platsen.

Ingen är frihetsberövad i nuläget. 

Uppdatering klockan 06.10
Arbetet pågår genom olika utredningsåtgärder. Bland annat genomförs dörrknackning. Även bombskyddets arbete och den tekniska undersökningen pågår. 

Uppdatering klockan 06.28
Nationella bombskyddet är klar med sin undersökning. Det rör sig om någon form av explosivt ämne som har detonerat. Platsen är fortfarande avspärrad under tiden som den tekniska undersökningen pågår.

Uppdatering klockan 13.45
Vid lunchtid var teknikerna klara med sin undersökning och avspärrningen är borttagen. Polisen kommer ha en ökad närvaro i området för att kunna ta emot tips eller svara på frågor. I det trygghetsskapande arbetet samverkar polisen med kommunen och civilsamhället.

Mest läst av andra