Karta som med röd fyrkant ramar in Östermalm, Ingmar Bergmans Gata, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Försändelse inkom till adress på Östermalm. På kvällen gjordes bedömningen att det är ofarligt att vistas i området.

Östermalm, Ingmar Bergmans Gata, Stockholm, Stockholms län

Polis är på plats på Ingmar Bergmans gata tillsammans med räddningstjänst och kontrollerar en försändelse som inkommit till ett adressen.

Under tiden som försändelsen kontrolleras kommer det vara avspärrat runt den aktuella adressen samt ett antal busslinjer kan komma att påverkas.

Uppföljning klockan 16:00:
Räddningstjänsten arbetar med så kallat saneringsarbete av de personer på adressen som eventuellt har varit i kontakt med försändelsen.

Det finns inga uppgifter om personskador och i nuläget finns ingen prognos för hur lång tid arbetet kommer att ta. En förundersökning gällande olaga hot mot grupp är inledd.

Uppföljning klockan 16:40:
Det finns inga uppgifter om personskador. Det finns i nuläget ingen prognos för hur lång tid arbetet på platsen kommer att ta.

Uppdatering klockan 17.20:
Klockan 17.20 var följande gator avspärrade: Ingmar Bergmans gata, Almlöfsgatan, Birger Jarlsgatan från Nybroplan till stureplan i båda riktningarna, Nybrogatan och Sibyllegatan på de delar som korsar till Almlöfsgatan och Ingmar Bergmans gata.

Uppdatering klockan 18.25:
Räddnings- och sjukvårdsinsatsen är klar. Innehållet i försändelsen ska nu analyseras.

Den samlade bedömningen är att det inte är farligt att vistas i området eller i byggnaden där substansen anträffades.

Avspärrningarna kommer nu successivt att hävas.

Händelsen i media

Mest läst av andra