Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Fittja, Botkyrka, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp

En person har hittats skjuten i Fittja.

Fittja, Botkyrka, Stockholms län

Polisen får samtal om smällare som låter som skottlossning och en person har hittats skjuten på ett matställe i Fittja. I nuläget lämnas ingen information om personen som är skjuten eller kring skadeläget.

Utredningsarbete pågår med att leta efter den eller dem som utfört skjutningen och spårsäkring samt att prata med vittnen.

Uppdatering:

Den person som hittades skjuten har avlidit och anhöriga är underrättade. Det rör sig om en man i 30-årsåldern. En förundersökning om mord är inledd. Rubriken på notisen har ändrats.

Uppdatering den 22 mars, klockan 06:30

Tre unga män som är i tonåren har gripits och är misstänkta för delaktighet i mordet. De har förhörts under natten och därefter anhållits av åklagare.

Brottsplatsundersökning av kriminaltekniker och specialsökhundar har genomförts. Det har säkrats spår och annan teknisk bevisning. Ett stort antal förhör har hållits och personer har hämtats och medtagits till förhör på polisstationer. Ett flertal husrannsakningar har också genomförts

Övervakningsfilmer har hämtats in och analyserats. De ingår nu i den mängd av förundersökningshandlingar som analyseras och bedöms.

Händelsekarta

Laddar karta...