Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Tureberg, Sollentuna Kommun, Sollentuna, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

En person skjuten i en lägenhet i Sollentuna, avförd levande med ambulans. Tre personer gripna. Utredning pågår.

Tureberg, Sollentuna Kommun, Sollentuna, Stockholms län

Polis och ambulans kallades till en lägenhet i Tureberg, Sollentuna kommun, med anledning av en anmäld skottlossning. På plats anträffades en skadad person och en räddningsinsats inleddes. Personen var vaken och talbar när polis anlände och är nu avförd med ambulans till sjukhus. I lägenheten fanns ytterligare tre personer som hämtades till förhör av polis. De är i nuläget inte misstänkta för brott i samband med händelsen. Samtliga personer som anträffades i lägenheten är män i tjugoårsåldern.

Det kommer att genomföras tekniska undersökningar och andra utredningsåtgärder på plats som förhör(s.k dörrknackning) etc. för att försöka fastställa ett händelseförlopp och utreda vad som kan ha lett fram till brottet. 

Uppdatering 03:45

Strax innan klockan 03:00 beslutades att de tre män som befann sig i lägenheten skulle gripas som misstänkta istället för hämtas till förhör som vittnen. Det finns i nuläget inga uppgifter som indikerar att några ytterligare personer skulle vara inblandade i skjutningen. 

Uppdatering klockan 08.10
Personerna som greps är fortfarande frihetsberövade. Ärendet leds av en åklagare. 

Händelsen i media

Händelsekarta

Laddar karta...