Karta som med röd fyrkant ramar in Södra Hammarbyhamnen, Luma, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök En svårt skadad tonåring hittas i Södra Hammarbyhamnen.

Södra Hammarbyhamnen, Luma, Stockholm, Stockholms län

En privatperson möter en svårt skadad pojke i 15-årsåldern vid station Luma i Södra Hammarbyhamnen och larmar 112. Pojken har flera skador från ett vasst föremål och personer ur allmänheten ger första hjälpen tills ambulans och polis är på plats några minuter senare. Pojken förs till sjukhus och polisen inleder en förundersökning om försök till mord.

I nuläget är brottsplatsen oklar och bland annat därför har i stort sett hela Lumaparken spärrats av och teknisk undersökning pågår. Någon misstänkt gärningsman har ännu inte hittats. 

Uppdatering 11:40

Polisen har under förmiddagen gripit en misstänkt tonåring. 

Den tekniska undersökningen är klar på plats och avspärrningar är borttagna. Polispatruller med hundar finns fortfarande i området för att söka efter spår/ föremål som är intressanta för utredningen. 

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra