Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Älvsjö, Solberga, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Två skadade personer påträffade efter larm om smällar i Älvsjö och ytterligare en person har inkommit till sjukhus med troliga skottskador.

Älvsjö, Solberga, Stockholms län

Flera inringare kontaktade polisen efter att ha hört höga smällar i Solberga i Älvsjö. På plats påträffades två skadade män som båda har förts till sjukhus med ambulans. Den ena var vaken och talbar. Skadeläget när det gäller den andra mannen är oklart.

Polisen har spärrat av ett område för att genomföra teknisk undersökning och flera vittnen hörs på platsen. Polisen söker efter en eller flera gärningsmän och hundpatrull deltar i sökandet.

Klockan 01.00 fick polisen information om att ytterligare en person med troliga skottskador har inkommit till sjukhus.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

Uppdatering klockan 03.10
Polisen har frihetsberövat sju personer i ärendet.

Ett flertal utredningsåtgärder vidtas, bland annat hörs vittnen och polisen har kontrollerat ett antal personer och adresser.

Uppdatering den 26 juni klockan 09.38
Poliser kommer under dagen och helgen att vara synliga Älvsjö/ Östberga i en trygghetsinsats. Detta för att förhindra att fortsatta våldsdåd sker, men också för att fånga upp personer som kan tänkas ha uppgifter att lämna samt för att de boende ska känna sig trygga.

Uppdatering klockan 10.00
Sju personer är på fredagsförmiddagen frihetsberövade, av dessa är fyra anhållna och tre gripna. Samtliga personer är män i 20-årsåldern.

En av de skadade är allvarligt, men ej livshotande skadad. De andra två är lindrigt skadade.

Polisen ser i nuläget ingen koppling till den tidigare skjutningen i Liseberg, där en person avled.

Gällande nattens skjutning så finns kopplingar mot den kriminella miljön.

Förhör ska nu hållas med misstänkta och målsägande. I övrigt jobbar polisen brett med inhämtning av vittnesuppgifter, övervakningsfilm samt inväntar resultat av den tekniska undersökningen.

Den som har uppgifter att lämna om mordförsöket i natt kan ta kontakt med polis på plats eller ringa 114 14.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra