Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Åkersberga, Österåker, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot

Misshandel och knivhot efter en idrottslektion.

Åkersberga, Österåker, Stockholms län

Polis larmas om att flicka i gymnasieåldern blivit knivhotad och misshandlad av tre jämnåriga flickor efter en idrottslektion i Åkersberga.
En person ur skolans personal som försökt avbryta tumultet har också hotats.
När den första patrullen är på plats efter några minuter kan två av flickorna gripas omedelbart trots att de försöker springa från platsen.
Den tredje har försvunnit, men återkommer senare självmant och grips.
Flera patruller behövs på platsen för att hantera situationen. Även en pojke i gymnasieåldern omhändertas och blir misstänkt för brott då han lagt sig i polisens arbete och börjat bete sig våldsamt.

De tre gripna flickorna är i nuläget misstänka för grovt olaga hot, misshandel, övergrepp i rättssak och narkotikabrott. Den omhändertagna pojken misstänks i nuläget för våldsamt motstånd, våld/hot mot tjänsteman och narkotikabrott - han är medtagen för att genomgå en kroppsbesiktning.

Flickan som misshandlats undersöktes av ambulans och skjutsades sedan till sjukhus av anhöriga för kontroll.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.