Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Drottninggatan, Götgatan, Medborgarplatsen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Ett antal polispatruller jobbar idag, precis som stora delar av december, ute på publika platser för att förhindra brott/öka tryggheten.

Drottninggatan, Götgatan, Medborgarplatsen, Stockholm, Stockholms län

Under juldagen, precis som under stora delen av december, jobbar ett antal polispatruller ute på platser i Stockholm där många människor brukar vistas. Målet är att förhindra brott och att öka tryggheten. Arbetet sker varje år i december och handlar om att bland annat avskräcka till exempel ficktjuvvar och annan brottslighet vi kan se brukar ske i tidigare års julhandel.

Juldagen har hittills varit väldigt lugn och de polipatruller som är speciellt avsatta för att jobba med detta har varit på bland annat Drottninggatan, Gallerian, Götgatan, Medborgarplatsen och andra platser där det vanligen brukar samlas många människor.

Patrullerna rapporterar om en lugn juldag med lite folk ute och där snön har börjar falla på sina håll. Ett av få orosmoment är att det på sina platser börjar bli halt.  

Mest läst av andra