Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Polisinsats/kommendering Sammanfattning av polisinsats på Tele 2 Arena i samband med fotbollsderby.

Stockholm, Stockholms län

Polisinsatsen sammanfattas som inledningsvis lugn med ett undantag. Ett mindre våldsamt upplopp inträffade då supportrar försökte angripa varandra innan match. Polisen kunde avstyra detta.

Under matchen eldades drygt 250 bengaliska facklor. -Det här ser jag särskilt allvarligt på och är något som jag och arrangören behöver prata vidare om. -Samtidigt hoppas vi kunna lagföra personen som gjort sig skyldig till det då vi gått igenom filmmaterial från matchen, säger polisens kommenderingschef Towe Sköld. 

Polisinsatsen hade fram till klockan 19:00 renderat i följande:

Två personer har omhändertagits med stöd av Utlänningslagen.

Polisen har inlett två förundesökningar om våldsamma upplopp, ett före resp efter match invid arenan. Minst fem individer har omhändertagits vid dessa händelser.

Det har eldats drygt 250 olika typer av pyrotekniska pjäser. Över detta har detta har det formulerats en polisanmälan. En brinnande bengaliska fackla har kastats från en läktarsektion till en annan och träffat en åskådare som har brännskadats.

Vidare har ett 100-tal åskådare hoppat in på planen vid olika tillfällen. Polisen har dokumenterat att förhållandevis många åskådare varit maskerade på läktarna.

Efter matchen har det framkommit att ett litet antal åskådare har blivit misshandlade av okända gärningspersoner invid arenan. Det har vidare varit mindre slagsmål mellan olika supportergrupper som mötts i kollektivtrafiken efter match. En person är i samband med detta gripen.

Ett 70-tal individer har efter matchen p g a ordningsstörningar omhändertagits och ska avlägsnas i bussar.

Frågor om polisens insats idag besvaras på 010-56 373 53

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra