Karta som visar ungefär var händelsen Polisinsats/kommendering: Den 17 maj och i samband med statsbesök kan delar av innerstaden bevakas med hjälp av unmanneds Aerial System (UAS, s.k. drönare). inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Den 17 maj och i samband med statsbesök kan delar av innerstaden bevakas med hjälp av unmanneds Aerial System (UAS, s.k. drönare).

Gamla Stan, Skeppsholmen, Östermalm, Stockholms län

Beslutet gäller tisdagen den 17 maj 2022 mellan klockan 09-17. Områden som berörs är Gamla Stan, Skeppsholmen samt delar av Norr- och Östermalm. 

UAS används som ett komplement till de poliser som arbetar vid statsbesöket från Finland. Ett annat syfte med att använda UAS är att ge bättre förutsättningar för att leda fördela polisresursen samt att underlätta och möjliggöra utredning och bevisning av eventuella brott.

Särskilt beslut om UAS har fattats av Polismyndigheten och grundar sig främst på bestämmelser i Kamerabevakningslagen.

Polisen i region Stockholms arbete i samband med statsbesöket är främst att ansvara för eskorter och yttre bevakningar på de platser som besöks. 

Mest läst av andra