Karta som med röd fyrkant ramar in Friends Arena, Ryttaren, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Söndag den 18 mars var det fotbollsmatch på Friends Arena.

Friends Arena, Ryttaren, Stockholms län

Stockholmspolisen har arbetat med en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

– Vid planerad matchstart eldades det med omfattande pyroteknik som gav en kraftig rökutveckling inne på arenan. Detta ledde till att arrangören beslutade att skjuta fram matchstart en timme. Polisens bedömning är att arrangören tog ett bra och tydligt ansvar i den situation som uppstod, säger Christoffer Wedelin, kommenderingschef för polisens insats i samband med matchen.

Polisens insats i samband med fotbollsmatchen har fram till klockan 22.00 den 18 mars lett till:

* Ett flertal anmälningar om brott mot ordningslagen har upprättats med anledning av att det eldats med pyroteknik inne på arenan.

 
* Två personer är misstänkta för ringa narkotikabrott, anmälningar är upprättade.
 

* En person med tillträdesförbud har setts inne på arenan. En anmälan om överträdelse av tillträdesförbud har upprättats.


* En person har blivit misshandlad innan match, anmälan är upprättad.

 
* Sex personer har tagits om hand enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).
 

Uppdatering 23.00
Efter match och på väg från arenan slängdes ett antal så kallade bengaliska eldar mot polispersonal, bland annat mot en polisryttare och polishäst. En bengal tog i hjälmen på ryttaren och en anmälan om ett allvarligt tillbud är upprättad. Ingen blev fysiskt skadad i samband med detta.

Mest läst av andra