Karta som med röd fyrkant ramar in Väsby, Hasselgatan, Upplands väsby, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Personer börjar må dåligt och kräks i ett trapphus.

Väsby, Hasselgatan, Upplands väsby, Stockholms län

Räddningstjänsten har åkt på ett larm i Upplands Väsby och vill ha polis till platsen. En pappa och två barn har börjat må dåligt och kräkts efter att de gått ut i trapphuset till ett flerbostadshus på Hasselgatan. Strax därefter kommer ytterligare en man till trapphuset och även han insjuknar hastigt och kräks.

Efter att personerna kommit ut i friska luften mår de så småningom bättre och pappan och barnen lämnar platsen. Den andra mannen som också mått dåligt kör ambulansen till sjukhus för kontroll. 

Det är i nuläget okänt vad som orsakat att personerna insjuknat och trapphuset är därför avspärrat. Andra boende i trapphuset får inte lämna sina lägenheter. 

Uppdatering:

Prover har tagits och det visar sig att det rör sig om sjukdomsfall. Det finns ingen brottsmisstanke i samband med händelsen. Avspärrningen är hävd och polis har lämnat platsen. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra