Karta som visar ungefär var händelsen Skottlossning: Från Skarpnäck fördes en allvarligt skottskadad man till sjukhus med ambulans. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Från Skarpnäck fördes en allvarligt skottskadad man till sjukhus med ambulans.

Skarpnäck, Stockholm, Stockholms län

Polisen fick in samtal om skottlossning samt att en person låg ner i närheten av ett torg i Skarpnäck. Innan den skadade mannen fördes till sjukhus påbörjades livräddande åtgärder på plats.

Polisen har spärrat av platsen och den kommer undersökas av tekniker. Polisen är på plats för att ta reda på vad som har hänt. I de initiala uppgifterna har det kommit fram att några personer har sprungit från platsen i samband med ljuden av skott. Det finns även uppgifter att personer har lämnat med hjälp av fordon. Polisen är intresserad av alla iakttagelser oavsett om det handlar om fordon eller springande personer. 

I arbetet med att ta reda på vad som har hänt använder polisen bland annat områdespoliser, helikopter, utredare och hundpatruller.

Uppdatering klockan 23:55
Polisens arbete på brottsplatsen fortsätter, däribland den tekniska undersökningen. Den man som fördes till sjukhus är avliden, han är oidentifierad och i och med det har polisen inte underrättat några anhöriga. Brottsrubriceringen på den förundersökning som polisen bedriver är mord.

Personal från lokalpolisområdet Globen kommer under måndagen och nästföljande dagar ha en ökad bemanning i området. Den personalen kan svara på frågor och ta emot tips men de kan också hjälpa utredningspersonalen. 

Händelsen i media

Mest läst av andra