Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Järla, Nacka, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Den fordonsförare polisen skulle stoppa och kontrollera vägrade att stanna. Bilen lämnades sedan i bostadsområdet Järla.

Järla, Nacka, Stockholms län

Polisen söker efter föraren och i det sökandet används bland annat hjälp med hundpatrull.

De initiala uppgifterna som finns om ärendet finns uppgifter om att personen i fordonet var beväpnad samt att det har avlossats skott. Det finns ingen uppgift om någon person är skadad.

Uppdatering klockan 21:42
I sökandet efter föraren har polisens beslutat att inga tåg ska stanna vid stationen Saltsjö- Järla.

Uppdatering klockan 22:16
Tågen stannar åter igen vid stationen Saltsjö-Järla. I det utredningsarbetet som pågår har det kommit fram uppgifter att föraren har hotat till sig ett annat fordon. Polisen kommer ta kontakt med den fordonsägaren.

Uppdatering klockan 22:49
Polisen har anträffat föraren i närheten av Fisksätra.

UPPDATERING KLOCKAN 23:10
Föraren är gripen och inledningsvis är han misstänkt för grovt rån samt drograttfylleri.

Uppdatering klockan 23:57 och sammanfattning av händelsen som började när polisen skulle stoppa en personbilsföraren i Nacka

Mannen riktade vapen mot polisen i samband att han lämnade personbilen i Järla. Polisen avlossade då skott mot mannen. Mannen greps när han simmade i Baggensfjärden. Mannen fördes till sjukhus för kontroll då han själv uppgav att han hade ramlat och fått yrsel.

Polisen skulle stoppa och kontrollera fordonet då det framfördes vårdslöst samt att man misstänkte att föraren var drogpåverkad. Förararen vägrade att stanna och lämnade sedan bilen i bostadsområdet Järla.

Mannen hotade till sig en annan personbil. Den personbilen anträffades i Fisksätra efter att mannen var gripen.

Båda personbilen kommer undersökas av tekniker. Förutom den man som gripen och misstänkt för brott är två personer hämtade till förhör, detta då polisen anser att de har uppgifter att lämna som är viktiga för utredningen.

Polisen har inlett förundersökning angående grovt vapenbrott samt grovt olaga hot. Polisen kommer enligt sedvanlig rutin informera åklagaren vid särskilda åklagarkammaren om att polisen avlossade skott när mannen riktade vapen mot dem.

 

Mest läst av andra