Karta som med röd fyrkant ramar in Rinkeby, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våld/hot mot tjänsteman TB Rinkeby. Personer kastat sten mot polispersonal.

Rinkeby, Stockholm, Stockholms län

I samband med att polispersonal frihetsberövade en person kastade flera personer stenar mot patrullen.

I samband med detta kände sig patrullen så trängda att de tvingades avlossa varningsskott. En polis träffades på armen av en kastad sten, oklar skada i nuläget.

Förundersökning är inledd om våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp.

Uppdatering klockan 22.45

Ytterligare ett våldsamt upplopp inträffade vid 22.20 tiden. 7 - 8 bilar har brunnit i området under kvällen.

Uppdatering klockan 23.30.

Polispersonal arbetar nu aktivt i området för att återställa ordning och säkerhet. Tyvärr har viss plundring av butiker ägt rum i området. Omfattningen är i nuläget okänt.

Uppdatering 17-02-21 klockan 00.15

Enligt ansvarigt befäl på platsen har ordningen återställts i området. Polispersonal kommer dock att kvarstanna ytterligare en tid.

Två misshandlar är inrapporterade båda de misshandlade personerna hade tagit sig till sjukhus själv. Polis möter upp på sjukhus för anmälningsupptagning.

Uppdatering klockan 06.24.

Det som initialt i vår rapportering uppgavs vara att polis avlossat varningsskott visade sig vara att verkanseld avlossats. Ingen person har anträffats skadad på plats. Polisen har även gjort kontroller på sjukhus men ingen skadad med eventuella skottskador har inkommit.

Ett stort antal anmälningar är upprättade bland annnat: Tre våldsamma upplopp, våld mot tjänsteman, två misshandlar, skadegörelse, grova stölder.

 

 

 

 

Information som lämnas rörande pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras. 

Polisen Stockholms län

Mest läst av andra