Karta som med röd fyrkant ramar in Vassunda Bygdegård, Strömma, Mötet, Naturligtvis, Stenbrottsgatan, Uppsala, Länken, Knivsta Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan Knivsta

Vassunda Bygdegård, Strömma, Mötet, Naturligtvis, Stenbrottsgatan, Uppsala, Länken, Knivsta

Vassunda Bygdegård, ungdomsfest 4 nov

Ytterliga stöldanmälningar har inkommit under veckan och detta är en vanlig händelseutveckling i samband med  ungdomsfester : Objudna gäster kommer på besök, ingen vågar säga ifrån, stölder görs, stök och risk för våld, veckan efter sker många anmälningar. 

Vassunda Bygdegårdsförening som ansvarar för Bygdegården och uthyrningsverksamheten har p.g.a. många tidigare urspårade fester skärpt kraven på hyresgästerna men tyvärr mörkar en del vuxna vid kontraktsskrivning att det är ungdomsfest som ska arrangeras. Tyvärr svårt att gardera sig mot och man kan ju undra hur hyresgästen tänker i dessa fall, det har förutom urspårade fester kostat en hel del pengar då skador uppstått i lokalerna. Och att bidra till att Polisen blir upplåsta på dessa tillställningar istället för att jobba mot brott är ju verkligen inte bra. Polisen gör vad den kan med den resurs vi har och dessa typer av insatser är ju helt onödiga. Så tänk till innan du hyr en lokal åt ditt barn !

 A-Traktorer

Många klagomål har fortsatt att strömma in på A-traktorer den senaste tiden och de risker för svåra olyckor som de ungdomar utsätter sig för vid framförandet av A-traktorer är påtagliga. Vi vill verkligen inte ha olyckor där barn skadas så därför bjuder Kommun och Polis nu in alla traktorintresserade, i första hand traktorförare och dess vårdnadshavare, till ett informationsmöte. 

Syftet med mötet är att få input direkt från de ungdomar och vårdnadshavare som är intresserade och äger/kör en traktor. Vi behöver ta reda på varför det är en stor oro och klagomål runt A-traktorer och hur vi tillsammans kan vända den negativa trenden. Representanter från kommun, polis och teknisk expertis deltar. Vi kommer även att beskriva Polisens uppdrag, vilka tekniska lösningar som kan göra A-traktorer till ett bättre, mer andvändbart fordon och dessutom lagligt. Och naturligtvis berättar vi om de följder det blir om man inte sköter sig. 

Plats: Adolfsbergsskolans matsal

Måndag 26 november kl. 18.00-19.30

Genomfört under vecka 45

Seniorutbildning. Äldre som fick information om typiska brott mot äldre och hur man kan skydda sig
Grannsamverkansutbildning. Du som vill starta Grannsamverkan kontakta : ulrika.e.andersson@polisen.se
 

5:e – 11:e  november 

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
Inbrottsstöld företag
1
Handräckning
1
Omhändertagna
1
Gripna gärningspersoner
3
Inbrottstöld byggarbetsplats  Pågående villabygge Stenbrottsgatan har fått en värmepump NIBE stulen natten mellan 7-8 november
1
Tekniska undersökning
2
Anträffat stulet  Delar till motorredskap/traktor
1
Rattfylleri
1
Böter Trafikbrott.  Ett omhändertaget körkort direkt på plats
4
TIPS om brott m.m. från medborgare
17
Kontrollerade Personer/Fordon
43 

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
Anmälan om skadegörelse mopedbil Dagtid på skola
1
Viltolyckor 
6
 

Tipsa polisen

Om brott, misstänkta fordon, personer eller företeelser gör du på följande länk:

https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

Länken finns också på Polisen.se, Tipsa polisen, Region mitt eller ring 11414

 Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00

        Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra