Karta som med röd fyrkant ramar in Bahcovägen, Enköping, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Skottlossning mot en bostad.

Bahcovägen, Enköping, Uppsala län

Polisen får samtal om en skottlossning på Bahcovägen i Enköping. Enligt anmälaren ska ett okänt antal skott ha avlossats mot en bostad. Flera personer har befunnit sig i bostaden, och flera av dem ska ha träffats av skott.

De skadade personerna är avförda med ambulans till sjukhus. Skadeläget är i nuläget oklart.

En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott har inletts och polisen arbetar med ett flertal utredningsåtgärder på platsen. 

Uppdatering, kl 21:28

Två personer är konstaterat skadade. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern som båda är avförda med ambulans till sjukhus. Skadeläget är fortsatt oklart.

Uppdatering, kl 00:39

Polisen har spärrat av den aktuella bostaden och tekniker är just nu platsen och har påbörjat den tekniska undersökningen.

Under kvällen har polisen sökt av närområdet med både helikopter och drönare, samt hundpatruller. Polisen har också genomfört dörrknackning i området och kontrollerat ett antal personer och fordon, men ännu har ingen misstänk frihetsberövats.

När det gäller skadeläget är det fortsatt oklart, men både mannen och kvinnan ska fortsatt vara vakna och talbara.

Mest läst av andra